5.7 C
Cluj-Napoca
luni, decembrie 9, 2024
spot_img
AcasăBusiness de ClujMădălina - tattoo artistul, care „brodează” povești pe piele de un deceniu....

Mădălina – tattoo artistul, care „brodează” povești pe piele de un deceniu. Soțul Alex și-a oferit pielea drept „pânză”

spot_img

Respiră artă prin toți porii! Așa am putea descrie familia Ureche, care a pus pe picioare unul dintre cele mai mișto saloane de tatuaje din Cluj: MOB Tattoo, unde Mădălina „își face de cap” cu imaginația și acele deja de ani buni.

Au 35 și respectiv 32 de ani, iar tatuajele sunt viața lor, la propriu! Familia Ureche trăiește pentru și din tatuaje. Mădălina are 32 de ani, este din Câmpia Turzii, a terminat Liceul de Arte și mai apoi Facultatea de Arte Plastice, Secția Grafică.

Este căsătorită, are doi copii, un băiat de 7 ani, Caius, și o fetiță de 2 ani și jumătate, Eva. Pe Mădălina n-o veți întâlni la cratiță, ci mai degrabă la Mob Tattoo, salonul de tatuaje pe care l-a pus pe picioare alături de soțul său Alex, care și este „pânza” sa deja de ani buni.

Mădălina este tattoo artist deja de un deceniu. Alex a ajuns la ea, evident, pentru un tatuaj. Nu numai că n-a mai plecat, ci au și construit un business împreună și și-au întregit familia cu doi copii.

Alex și-a făcut primul tatuaj pe când avea doar 16 ani, cu acordul părinților, din primii bani pe care i-a făcut la firma lor de materiale de construcții din Sîngeorz-Băi (Bistrița-Năsăud).

Au urmat multe altele, Alex obișnuind să colecționeze efectiv pe corpul său tatuajele care-i plăceau. Mai are doar câteva locuri libere, pe care speră să le umple, evident cu ajutorul soției sale și a artiștilor din salonul pe care-l conduc.

„Din punctul meu de vedere dă dependență. Cei care își fac un tatuaj, nu prea ajung să îl regrete peste ani, ci mai degrabă se gândesc cum să îl întegreze în ceva mai mare”, spune Alex.

Recunoaște că obsesia lui pentru tatuaje l-a trimis chiar și la spital, după o ședință de 6-7 ore, în care a fost tatuat în continuu de soția sa și un coleg artist. A și dezvoltat în ultima perioadă o mică intoleranță la durerea cauzată de străpungerea pielii cu acul de sute de mii de ori, care-l împiedică să își acopere corpul de tot cu tatuaje.

„Cred că cea mai extremă ședință a durat 6-7 ore, timp în care am fost tatuat în continuu de doi oameni. A fost cea mai dură ședință făcută de mine. Am ajuns acasă, am stat câteva ore, după care am chemat salvarea”, mărturisește Alex.

Tânărul, care a terminat și el Sculptura, are tatuaje pe piept, pe spate, pe mâini, pe picioare, pe gât și chiar pe cap.

A doua mare pasiune a sa pe lângă tatuaje este gătitul. El asigură masa în familie de cele mai multe ori. De altfel pregătește și un business în zona HoReCa.

Mădălina a început cu pictura și s-a oprit la tatuaje, „vrăjită” de Marilyn Monroe

Când a început să tatueze, Mădălina avea deja un tatuaj. De altfel, apetitul pentru tatuaje i-a adus al doilea tatuaj pe care și l-a făcut. Unul cu actrița Marilyn Monroe. Cel mai drag însă îi este unul cu mai mulți șoricei, care fac diferite activități. Și asta pentru că s-a gândit la copiii săi când l-a făcut.

„Asta e pasiunea mea, o fac cu mare plăcere. Pe lângă tatuaje, pictura a fost pasiunea mea. Părinții mei și-au dat seama pe când eram în clasa a 6-a că sunt bună la pictură și mi-au luat profesor acasă. Făceam și câte 6-8 ore pe zi. Am ajuns destul de bună la pictură, însă mai apoi am lăsat-o mai moale”, mai spune Mădălina.

Artista are tatuate mare parte din mâini, având nevoie de 9 ședințe doar pentru a finaliza lucrările de pe mâini. Spune că este extrem de conștiincioasă și are grijă ca la carte de tatuajele sale. Acesta este și motivul pentru care ele nici nu s-au deteriorat în timp.

Mădălina crede că pe lângă talentul evident, a avut parte și de puțin noroc. A dat peste oameni care au avut încredere în ea de la început și s-au lăsat din prima pe mâna sa.

„Pe lângă un pic de talent trebuie să ai răbdare, durează câțiva ani să îți formezi o tehnică. La început, când văd că le e greu să tragă și o linie dreaptă mulți renunță. Trebuie să exersezi foarte mult și să ai și norocul să ai pe cine să exersezi. Eu am avut noroc și nu am exersat pe piele sintetică deloc.  E fain să vezi că oamenii au încredere in tine. După o perioadă capeți încredere în tine și poți să recomanzi diferite lucruri clienților, cu o altă siguranță”, dezvăluie Mădălina.

Deși activează într-o lume a bărbaților, majoritatea artiștilor și clienților fiind bărbați, Mădălina nu a simțit nici o secundă că locul ei nu este acolo. Totul ține de portofoliu, de talent și lucrările făcute, crede artista.

Evită tribalele și reproducerile mot-a-mot

De multe ori, atât Mădălina, cât și Alex duc muncă de convingere cu clienții, care au în plan modele nu tocmai… artistice. Alocă cel puțin jumătate de oră înainte de efectuarea efectivă a tatuajului pentru consultanță și pentru „construirea” lucrării.

Mădălina mărturisește că evită tribalele, pentru că nu-i place stilul. De asemenea, evită să reproducă mot-a-mot tatuaje, mai ales când acestea sunt extrem de comune. Adoră să facă portrete și lucrări realistice. Primul său tatuaj, de altfel, a fost un portret.

„Să îți faci clientelă în domeniul acesta nu e tocmai ușor. Eu, de exemplu, nu aș merge la tatuat la cineva la care nu i-am văzut portofoliul. Acum, niciodată nu îmi e frică c-o să greșesc, am foarte mare încredere în mine”, completează tattoo artistul.

Printre tehnicile în care s-a specializat Mădălina se numără „watercolor”. E tehnica ce imită practic acuarela, cu culori mai diluate și modele mai fluide. De regulă femeile apelează la Mădălina pentru astfel de lucrări.

Între provocări: full back-uri interesante. A venit o persoană să își facă un tatuaj pe picior și a ajuns pe mână și pe partea cealaltă. Provocări sunt și când vine cineva care vrea o chestie și trebuie să îl îndrum.

Caius, fiul cel mare al cuplului a crescut în salon și deja și-ar dori un tatuaj. Alex spune că îi va permite la adolescență, pentru că și lui i-au permis părinții să își facă tatuaj. O să se asigure însă, că va alege bine.

Printre cei care au trecut pragul salonului s-a numărat un domn de 70 de ani, care avea și o funcție publică sau un adolescent de 15 ani, care a venit însoțit de părinți. Le-au mai trecut pragul medici sau chiar polițiști.

Mai multe despre Mob Tattoo găsiți AICI.

Foto: Luana Șeu/Mădălina Ureche   Video: Gabriel Neacșu

Articole asemănătoare

Domnul Alexandru, fost asistent medical la Spitalul CFR: „Unde doctorii nu dau nicio șanșă, îți oferă Dumnezeu una…”

Pe domnul Alexandru l-am surprins într-o după amiază în centrul Clujului, privind cu melancolie în jur. Am aflat că este nostalgic după vremurile demult...

Preotul și lectorul universitar Bogdan Ivanov: După Învierea domnului Iisus Hristos, moartea nu trebuie să ne mai sperie

Pe părintele Bogdan Ivanov l-am găsit într-o dimineață, în biserica „Înălțarea domnului”, unde acesta slujește de 15 ani. Chiar dacă nu era nicio sărbătoare,...

Tanti Livia – bătrânica ce încearcă să supraviețuiască cu ajutorul „darurilor naturii”

Pe tanti Livia am întâlnit-o într-o dimineață ploioasă, pe străzile Clujului. La cei 61 de ani, încerca să îi convingă pe trecători să îi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

cele mai recente

Domnul Alexandru, fost asistent medical la Spitalul CFR: „Unde doctorii nu dau nicio șanșă, îți oferă Dumnezeu una…”

Pe domnul Alexandru l-am surprins într-o după amiază în centrul Clujului, privind cu melancolie în jur. Am aflat că este nostalgic după vremurile demult...

Preotul și lectorul universitar Bogdan Ivanov: După Învierea domnului Iisus Hristos, moartea nu trebuie să ne mai sperie

Pe părintele Bogdan Ivanov l-am găsit într-o dimineață, în biserica „Înălțarea domnului”, unde acesta slujește de 15 ani. Chiar dacă nu era nicio sărbătoare,...

Tanti Livia – bătrânica ce încearcă să supraviețuiască cu ajutorul „darurilor naturii”

Pe tanti Livia am întâlnit-o într-o dimineață ploioasă, pe străzile Clujului. La cei 61 de ani, încerca să îi convingă pe trecători să îi...

La povești cu domnul Teodor, despre Dumnezeu, bărbații de altădată și Epoca de Aur

Postul Paștelui are o însemnătate foarte mare pentru mulți dintre noi. Înseamnă mult și pentru domnul Teodor, pe care l-am surprins pe o bancă,...

Povestea Mariei, eleganta profesoară de română care stârnește admirație și la 81 de ani

Pe Maria (81 ani) am surprins-o astăzi, într-o zi însorită de marți, ieșind dintr-un magazin de pantofi. Frumos îmbrăcată și cochet asortată. Ne-a povestit...

Alin Pop, de trei decenii la Radio Cluj, dar și profesor foarte îndrăgit la Științe Politice

Alin Pop ne-a povestit despre începutul carierei sale de trei decenii la Radio Cluj, ascensiunea sa și cariera de profesor atât de îndrăgit, într-un...