24.7 C
Cluj-Napoca
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img
AcasăSe întâmplă în ClujSchimb de plante, party în cinema, dans, tur cu bicicleta și alte...

Schimb de plante, party în cinema, dans, tur cu bicicleta și alte surprize de weekend, la Cluj. Top 8 evenimente în acest sfârșit de săptămână

spot_img

E weekend din nou. Și-ai face bine să uiți de birou și să profiți de cele mai faine evenimente din Cluj-Napoca. Sâmbătă și duminică, pe lângă activitățile din cadrul Zilelor Clujului, te așteaptă schimburi de plante, concerte, teatru și petreceri. Oameni din Cluj a făcut un top cu 8 dintre acestea, să ai de unde alege.

Sâmbătă, 20 mai

 • Schimb de plante, Parcul Central, 14:00

Lângă terenul de baschet din Parcul Central te așteaptă un schimb de plante.

Dacă vrei să donezi ceva din colecția proprie, fie ele plante, cutting-uri sau ghivece, să faci un schimb sau doar să povestești, comunitatea iubitorilor de plante din oraș te așteaptă la un eveniment plin de viață.

 • Concert Nightlosers, Hardward Pub, 20:00 – 23:00

Pe seară, poți să mergi la un concert la Hardward.

„Nightlosers este o trupă înființată în 1994, care cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă.

În cei peste 20 de ani de existență au concertat la festivaluri din mai toate tarile din europa dar și în orașe din SUA și Canada. Sunt cunoscuți de publicul larg datorită pieselor <<Bețivan Ratat>>” și <<Dragostea-i ca și o râie>>, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei, prezent și el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească și românească)”, spun gazdele.

Minorii au acces la eveniment doar însoțiți de cel puțin un părinte. Pentru bilete, click aici.

 • Teatru: „Ale mele”, Reactor de creație și experiment, 20:00

O cameră cu un singur pat, o ușă și o fereastră dincolo de care nu e nimic.

„Ale mele” e un spectacol care vorbește despre iluzia confortului și despre lucrurile care ne leagă unii de alții atât de tare, încât ajungem să nu ne mai vedem pe noi înșine ca persoane întregi. Cât de greu e să plecăm atunci când totul pare perfect?

Găsește răspunsul la piesa de teatru, cumpărând un bilet cu un click aici.

 • Petrecere Comunitară Multidimensională, Cercul Întreg, 20:00 – 2:22

O petrecere multidimensională în comunitate aduce împreună muzica liberă, dansul liber, poezii, dialoguri, întâmplări irepetabile și bucuria de a revedea prieteni vechi sau de a întâlni prieteni noi.

„Te așteptăm vineri să petrecem și să ne lăsăm purtați de drift, un concept nutrit de Cercul Întreg care poate fi descris ca un jamsession comunitar bazat pe groove, improvizaţie şi joacă, specifică culturilor străvechi, conectate la rădăcini.

Într-un drift, totul se poate întâmpla, deşi nimic nu trebuie. Dar fiecare acţiune îşi are o reverberaţie, şi o continuare a mişcării. Dansatorii sunt la fel de importanți ca și muzicienii, iar nimeni nu trebuie să fie doar un singur lucru”, se arată în descrierea evenimentului.

Contribuție este de aproximativ 50 de lei, după posiblități. Băuturile și ronțăielile sunt binevenite.

 • Tur ghidat: Re-descoperim Clujul, Piața Unirii, 11:00

Asociația Vechiul Cluj te invită la un nou tur ghidat în a șasea ediție a proiectului „Re-descoperim Clujul”. Acesta va avea ca punct de întâlnire grupul statuar Matia Corvin din Piața Unirii.

Gazda evenimentului va fi Sebastian-Iacob Moga, președintele Asociației, iar ghid va fi Vladimir Alexandru Bogosavlievici, profesor de istorie la Colegiul Național George Barițiu.

Turul este organizat în cadrul Zilelor Clujului, organizate de Primăria și de Consiliul Local ale municipiului Cluj-Napoca.

 • Tur velo de-a lungul Someșului Mic, de la Cluj-Napoca la Gilău, 12:00

Un alt tur va avea loc la Cluj, dar pe bicicletă. Acesta face parte din ansamblul de evenimente „Someș Delivery Cluj” ediția 2023, desfășurat în 20 – 21 mai, în care timp de 2 zile, te poți bucura împreună de râul care străbate orașul.

„Va fi o experiență de parcurgere și descoperire a râului Someșul Mic în amonte de Cluj-Napoca, până la Lacul Gilău și retur, sub aspect turistic, peisagistic, ecologic, biciclistic, urbanistic”, spun organizatorii.

Plecare se face din Piața Unirii, iar întoarcerea are același punct de reper, în jurul orei 19:30.

Tura de aproximativ 50 de kilometri este deschisă oricărei persoane interesate, în vârsta de cel puțin 14 ani.

„Participanții la tura velo trebuie să aibă bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației privind circulația pe drumurile publice iar pentru cei sub 16 ani este obligatorie casca. Trebuie să aibă și pompă și kit de reparație pană, pelerină și haine pentru vreme mai rece sau cu vânt, apă și un minim de alimente pentru o tură de o zi, deoarece organizatorii asigură doar ghidajul și explicații pe parcurs, în rest participanții trebuie să considere că sunt pe propria răspundere, putând să se alăture sau să părăsească grupul oricând, acțiunea fiind în regim de manifestație publică cu participare deschisă, fără evidență nominală a participanților.

Se recomandă bicicletă cu structură tip mountain bike sau alt tip de bicicletă cu cauciucuri mai groase și mai multe viteze, dat fiind că unele porțiuni din traseu sunt pe drum pietruit sau de pământ.

Participarea este, desigur, gratuită. Turul va fi ghidat de Radu Mititean, ghid de turism, autor de hărți cicloturistice și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca”, se mai arată în descrierea evenimentului.

Duminică, 21 mai

 • Proiecții de filme, discuții și petrecere: SANDEI, Cinema Victoria, 14:00 – 23:30

SANDEI prezintă: un eveniment inedit de duminică pentru iubitorii de muzică și cinematografie din Cluj.

Vino să experimentezi o zi întreagă la cinematograful Victoria și să te bucuri de o simfonie de momente creative. Descoperă cele 4 părți ale acestui eveniment-concept ce se întrepătrund într-un decor captivant:

Talks (acces liber): Întâlnirea pasionaților de muzică și cinematografie – Cristian Hordilă, Vlad Cupșa, Mihail, Adrian Nica și Alex Alexoiu te așteaptă în foaier pentru discuții captivante și inspiraționale. (acces liber)

Proiecții de filme (acces cu bilet): Intră în lumea muzicii electronice cu filmele <<Modulations>> și <<Le choc du futur>>, ce vor rula în sala de cinema.

Lansare videoclip (acces liber): Sărbătorește alături Mihail lansarea noului său videoclip <<Feeling Crazy>>.

Petrecere SANDEI (acces cu bilet): Alătură-te echipei SANDEI și sărbătorește pasiunea pentru muzică și creativitate într-o petrecere memorabilă în foaier.

Biletele în valoare de 50 de lei sunt valabile pe întreaga zi și se pot cumpăra cu un click aici.

Programul întreg este după cum urmează:

 • 14:00 – 15:00 – chill music
 • 15:00 – 16:15 – Modulations + talks session #1 (Cristian Hordilă + Vlad Cupșa)
 • 16:15 – 17:00 – chill music
 • 17:00 – 18:30 – Le Choc Du Futur + talks session #2 (Mihail + Adi Nica + Alex Alexoiu)
 • 18:30 – 19:00 – chill music
 • 19:00 – 20:00 – Mihail – lansare videoclip
 • 20:00 – Party with SANDEI crew
 • Atelier de mișcare și dans: Shake your energy – (a)live edition, IKWE yoga studio, 19:30 – 21:00

Duminică, IKWE yoga studio îți propune să te alături unui eveniment cu muzică vie și pătrunzătoare, oferitp de Lucian Contiu, și dans, alăruti de Melania, instructor de dans.

„Ne lăsăm purtați de reverberația bătăilor de tobă în universul senzațiilor interioare. Tremurăm din tot corpul și din toată ființa pentru că e eliberator, energizant, revelator. Îi permitem corpului să vibreze și scuturăm tot ce nu ne mai folosește”, transmit gazdele.

Shake your energy este, așadar, un atelier de mișcare și dans, ce îmbină tehnici somatice de shaking, body tapping, slapping și altele, pentru stimularea și accesarea energiei disponibile a corpului, fiind potrivit persoanelor de orice vârstă.

Nu necesită experiență anterioară, ci doar haine lejere. Se va dansa în șosete sau fără. Durează 90 de minute iar intrarea este pe bază de donație, între 50 și 100 de lei, în funcție de posibilitățile fiecăruia.

Organizatorii recomandă să iei apă cu tine și să nu mănânci cu cel puțin o oră înainte de atelier. Locurile sunt limitate, iar pentru înscriere trebuie să suni la 0758 255 567 sau să trimiți un mail la adresa self.m.bodiment@gmail.com.

 • Zilele Clujului continuă

De asemenea, nu uita de Zilele Clujului, te așteaptă expoziții, activități pentru copii, festivaluri de vin, de celebrare a multiculturalității, de gastronomie, proiecții de filme, târguri și multe altele.

Vezi programul complet cu un click aici.

Articole asemănătoare

Raul Rusu, tânărul care-a făcut magie cu sâmburii de curmale. Cum arată „surogatul de cafea”, care este și lichid și solid::

Cine crede că la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj nu se face magie se înșeală! O demonstrează Raul Rusu, un tânăr...

Povestea lui Emil Sitaru, profesorul cu cea mai impresionantă colecție de seturi de șah din țară: „Șahul mi-a adus numai bucurii!”

Aproape 180 de șahuri, din peste 40 de țări, de pe 6 continente, aceasta este colecția impresionantă a profesorului Emil Sitaru, care colecționează seturi...

Nichita Rădeanu – pictorul moldovean de doar 19 ani, care „respiră” artă

Nichita Rădeanu este un tânăr din Republica Moldova, student în anul 1 la UAD - departamentul Sculptură. A studiat pictură în cadrul Liceului Academic...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

cele mai recente

Yoga și „India secretă”, prin ochii Monicăi: a vrut să fie ghid turistic, dar a devenit ghid pentru oameni, în călătorii interioare

Monica Filip e o mamă din Cluj, care și-a schimbat viața la 180 de grade după ce a descoperit beneficiile yoga. Obișnuia să lucreze...

Roxana își deschide sufletul și grădina pentru cei care vor o experiență autentică în mijlocul naturii

Vă amintiți de Roxana, care a dat blocurile gri din Cluj pe un colț de rai rural? Ei bine, bistrițeanca își deschide sufletul și...

Din Burundi, în România: Aventura „clujeană” a Dianei

Diane Roman Inamahoro are 35 de ani, este mamă a 4 copii, este originară din Burundi iar acum 11 ani s-a mutat la Cluj....

Raul Rusu, tânărul care-a făcut magie cu sâmburii de curmale. Cum arată „surogatul de cafea”, care este și lichid și solid::

Cine crede că la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj nu se face magie se înșeală! O demonstrează Raul Rusu, un tânăr...

Povestea lui Emil Sitaru, profesorul cu cea mai impresionantă colecție de seturi de șah din țară: „Șahul mi-a adus numai bucurii!”

Aproape 180 de șahuri, din peste 40 de țări, de pe 6 continente, aceasta este colecția impresionantă a profesorului Emil Sitaru, care colecționează seturi...

Mădălina – tattoo artistul, care „brodează” povești pe piele de un deceniu. Soțul Alex și-a oferit pielea drept „pânză”

Respiră artă prin toți porii! Așa am putea descrie familia Ureche, care a pus pe picioare unul dintre cele mai mișto saloane de tatuaje...