Florentin Bota, un bistrițean de 35 de an stabilit la Cluj, a pus pe picioare o aplicație pentru telefon, care-ți permită să ai o evidență virtuală a bibliotecii de acasă, în buzunar. Proiectul a fost finanțat de curând cu 100.000 de dolari în Google Cloud Credits.
Oameni din Cluj vă prezenta luna trecută povestea lui Florentin Bota, un bistrițean de 35 de ani stabilit la Cluj, unde a pus pe picioare o firmă de software. În urmă cu un an, Florentin Bota punea pe picioare T@book, o aplicație pentru telefonul mobil, care-ți permitea să ai un album virtual al cărților tale fizice în buzunar.
Cu ajutorul telefonului, fiecare utilizator introduce în librăria sa cărțile pe care le deține fizic în bibliotecă. Prietenii care folosesc aplicația au acces la albumul tău virtual și pot vedea ce citești. Se pot inspira de la tine și-și pot achiziționa cartea sau ți-o pot cere „cu împrumut”.
Aplicația se vrea un „all in one” al cărților: în viitorul foarte apropiat de acolo o să se poată cumpăra cărți, se vor putea împrumuta, dar va funcționa și ca o rețea socială a iubitorilor de carte. Aplicația are inclusiv o secțiune cu mici recomandări video ale utilizatorilor și pod-casturi pe acestă temă.
„Ne-am propus ca pe termen scurt să ajungem la 1.000 de useri și 10.000 de cărți indexate și în 2 ani ideal să ajungem la 100 de milioane de useri și un miliard de cărți indexate, ca să putem spune corect că suntem cea mai mare librărie virtuală din lume”, spunea pentru Oameni din Cluj, Florentin Bota.
Povestea sa și a aplicației sale cu potențial o puteți citi mai jos:
Între timp, inclusiv Google a dat credit acestui proiect și a finanțat aplicația cu 100.000 de dolari, prin Google for Startups AI Cloud Program:
„Vești bune! T@book a fost recompensat cu 100.000 de dolar în Google Cloud Credits, prin Google for Startups AI Cloud Program! Suntem încântați să anunțăm că T@book a fost recunoscut de Google ca un start-up promițător și a primit această oportunitate”, au anunțat dezvoltatorii T@book.