-0.3 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
spot_img
AcasăSe întâmplă în ClujDuminica-n familie, în teatru, pe ringul de dans sau la masa cu...

Duminica-n familie, în teatru, pe ringul de dans sau la masa cu acuarele. „Parkourge” lista cu 6 evenimente de neratat în 23 aprilie

spot_img

E weekend din nou, și-ai face bine să uiți de birou și să profiți de cele mai mișto evenimente din Cluj. Oameni din Cluj vine cu 6 „variante” de evenimente la care să te delectezi singur, cu prietenii sau familia, de la teatru și concerte, la activități sportive și multe altele.

  • Teatru experimental: Valul, ZIZ – Art and Social Area, 20:00

Fie că vorbești română sau maghiară, piesa de teatru „Valul” se adresează tuturor și nu trebuie ratată. E primul experiment al celor de la Váróterem Projekt de a crea o operă de teatru sine stătătoare cu actori profesioniști și elevi amatori. Povestea de liceu e rezultatul Atelierului de Teatru Váróterem, care îi implică pe elevi liceeni într-un spectacol în limba maghiară cu supratitrare în limba română.

„Punctul de plecare al producției este studiul profesorului de istorie Ron Jones: în 1967, în timp ce preda la o clasă dintr-un liceu din California, Jones lucra cu elevii pe tema celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact despre Germania nazistă a anilor 1930.

Când s-a pus întrebarea dacă acele orori s-ar putea repeta, tinerii au răspuns cu un NU răsunător. Atunci Jones a conceput un joc-experiment pentru a arăta că, dacă nu se învață din exemplele istorice, dictaturile se pot repeta din nou și din nou fără ca cei implicați să își dea seama la ce asistă”, se arată în descrierea piesei.

Aceasta e regizată de Imecs-Magdó Levente și Visky Andrej, iar textul e semnat de Imecs-Magdó Levente și Visky Andrej, după scenariul filmului cu același titlu. Muzica e asigurată de Visky Péter, costumele de Bocskai Gyopár, iar producția este Váróterem Projekt.

Piesa se recomandă persoanelor cu vârsta de peste 14 ani. Biletele se pot achiziționa fizic, de la ZIZ, cu o oră înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile, sau online, cu un click aici.

Evenimentul face parte din proiectul „Fágáș. Perspective multiculturale – consolidarea antreprenoriatului cultural din Cluj-Napoca în context interetnic româno-maghiar”.

  • Atelier de parkour pentru începători, Baza Sportivă „La Terenuri”, 15:00 – 19:00

Instructorul de fitness și parkour Andrei Tompa te invită să explorezi și să revalorizezi infinitele posibilități de a te mișca, printr-un atelier de parkour dedicat începătorilor.

„Parkour înseamnă depășirea obstacolelor și prezență de spirit, creativitate, provocări, forță, focus și mobilitate. Partea cea mai bună e că poți învăța orice treptat, dacă ai răbdare.

Vom lua lucrurile progresiv și vom explora cum putem depăși obstacolele exterioare (bare, ziduri, diverse aranjamente de beton, lemn) și interioare (frica, lipsa de awareness, modurile automate de a gândi)”, spune acesta, în descrierea evenimentului.

Atelierul, al cărui grad de dificultate este ușor spre mediu, se întinde pe durata a 4 ore și include pauze și ronțăieli sănătoase, conform anunțului. De asemenea, participanții trebuie să aibă peste 18 ani și să achite 120 de lei pentru a se înscrie.

Plata se poate face cash, prin Revolut sau BT Pay înainte sau în ziua atelierului, detaliile urmând să fie oferite celor înscriși. Înscrierea printr-un apel telefonic sau mesaj la numărul facilitatorului Andrei Tompa, 0753 832 121.

„Dacă cineva își dorește să participe și nu își permite taxa deloc sau își permite parțial, vă rugăm să menționați când vă înscrieți și căutăm o soluție!

De asemenea, vă rugăm să specificați dacă aveți dureri muscular-articulare în prezent sau operații recente cu restricții de sport”, adaugă acesta.

Programul este după cum urmează:

  • 15:00 – 15:30 – încălzire progresivă cu explicații
  • 15:30 – 16:30 – mișcări de bază: atârnat, săritură de precizie, simple vault, underbar, rostogolire
  • 16:30 – 16:45 – explorare individuală și demo mișcări
  • 16:45 – 17:00 – întrebări și pauză
  • 17:00 – 18:00 – mișcări de bază: tic-tac, mers cvatruped, echilibru, wall-run lateral și vertical
  • 18:00 – 18:15 – întrebări individuale și pauză
  • 18:15 – 18:45 – explorare de mișcare care ne activează frici, rețineri, blocaje mentale
  • 18:45 – 19:00 – întrebari și feedback atelier
  • Jocurile Familiei – Ediția de Primăvară, Centrul Educațional JOACA, 10:00 – 18:00

Centrul J.O.A.C.A, apărut ca o nevoie a comunității din jurul Clujului pentru o locație care să ofere activități ieșite din tiparul locurilor de joacă obișnuite, îți propune să-ți petreci duminica în familie, la Centrul Joaca.

„Sună-ne la numărul 0746 851 349 pentru a te programa la activități. În mesajul de confirmare a programării îți trimitem detaliile legate de plata taxei de participare”, spun organizatorii.

Orarul este după cum urmează:

  • Alergare pe dealuri: 12:00 – start adulți și copii (adulți 7-8 km, copii 2.5 km) – tur ghidat în colaborare cu Maraton Apuseni msg systems
  • Biciclete pe șosea + pădure: 10:00-12:00 / 14:00-16:00 – Tur ghidat de 11 km, vârsta minimă: 8 ani
  • Hike prin livadă și pădure: 12:00-14:00 / 16:00-18:00 – Plimbare relaxantă în familie, în cautarea trovanților din zonă, vârsta minimă: 8 ani
  • Atelier de artă (cu pietricele, lemn și acrilice): Programări din oră în oră, începând cu ora 10, încheind cu ora 17 (ora de începere a ultimului atelier)
  • Probă distractivă cu biciclete: Programări din oră în oră, începând cu ora 10, încheind cu ora 17 (ora de începere a ultimului start)
  • Proba de îndemânare: Programări din oră în oră, începând cu ora 10, încheind cu ora 17 (ora de începere a ultimului start)

Taxa de participare este de 100 lei/2 persoane (părinte + copil), respectiv 140 lei/ 3+ persoane (părinți + copii). Toate activitățile sunt pregătite pentru participarea exclusivă în familie.

  • „Punctul Nemo” – performance interactiv, REACTOR de creație și experiment, 20:00 – 22:00

Dacă îți place joaca, dar ai alte preferințe când vine vorba de distracție, la Reactor nu poți da greș. În caz că ratezi premiera de sâmbătă, poți merge la performance-ul „Punctul Nemo” de duminică – sau luni, să-ți prelungești weekend-ul.

„Punctul Nemo este cel mai izolat loc din lume, punctul cel mai ȋndepărtat de civilizație al planetei. Într-un viitor nu foarte ȋndepărtat, ȋn plină criză climatică, o agenție specializată ȋn turism de dezastru speculează ideea că de aici poate ȋncepe o lume nouă.

Două grupuri curajoase sunt invitate să participe ȋntr-un joc al deciziilor menit să ȋi facă să chestioneze atât propria viziune despre lume și viață, cât și provocările creării unei societăți alternative.

Aici totul e posibil, iar ce se ȋntâmplă la Punctul Nemo, rămâne la Punctul Nemo”, se arată în descrierea evenimentului.

Participarea activă în cadrul acestuia este opțională. Dar indiferent de ce alegi, râsul și adrenalina sunt garantate. Mergi și vezi cu ochii tăi, ca spectator sau ca participant într-una din cele 2 echipe care se vor duela pentru (ne)salvarea umanității. Tu decizi.

Vârsta recomandată este de minim 16 ani. Pentru bilete, click aici.

  • Atelier de mișcare și dans cu Melania, IKWE yoga studio, 19:00 – 21:00

Sau poți face o altfel de călătorie, una de energizare prin dans, la IKWE.

„Sunt Melania, instructor de dans, pasionată de tot ce înseamnă armonizare fizică și mentală prin mișcare și nu numai.

Diversele stiluri de dans studiate de-a lungul timpului (dans contemporan, balet, euritmie, dans tribal, street dance și, mai ales, practicarea dansului liber) m-au ajutat să îmi creez o perspectivă proprie asupra corpului.

Te invit la un atelier distractiv ce combină tehnici somatice de shaking, body tapping, slapping și altele, cu elemente de dans pentru stimularea și accesarea energiei disponibile a corpului”, spune instructoarea.

Participarea este pe bază de donație liberă. Atelierul se adresează persoanelor de orice vârstă și nu necesită experiență anterioară.

Pentru înscrieri, sună la 0758 255 567 sau trimite un mail pe self.m.bodiment@gmail.com. La eveniment ia-ți haine lejere. Se va dansa fără pantofi, cu sau fără șosete. Nu în ultimul rând, ia apă cu tine și nu mânca înainte cu cel puțin o oră.

  • Pictează prima figurină, The Guild Hall, 15:00

Dacă vrei să te apuci de ceva nou sau pur și simplu să cunoști oameni noi într-o după-amiază cozy, The Guild Hall îți propune să pictezi prima ta miniatură.

„Îți punem la dispoziție gratuit o miniatură Age of Sigmar sau Warhammer 40k Space Marines, o selecție de vopsele de bază, pensule și unelte, alături de cafea, apă, ceai și ciocolată caldă – toate incluse în preț. Cineva din comunitatea noastră va fi aici pentru a te ghida și a-ți răspunde la întrebări.

Dacă pictezi deja miniaturi, te rugăm să aduci pensule și vopsele proprii care te pot ajuta la pictat. Toți participanții vor avea 10% reducere la toate vopselele și accesoriile de pictat miniaturi în ziua evenimentului”, anunță personalul.

Totodată, dacă vrei să ceri sfaturi și în afara evenimentului, intră pe serverul de Discord (https://discord.guildhall.ro) pe canalul de #hobby-day, vorbește cu comunitatea de acolo și postează poze cu miniaturile tale.

Pentru a participa la acest eveniment, va trebui să cumperi o intrare de zi, în valoare de 49 de lei sau să ai un abonament The Guild Hall. Mai multe informații despre tarife găsești cu un click aici.

Lasă un mesaj pe pagina de Facebook The Guild Hall pentru a te înscrie.

Foto: Dop Alex 

Articole asemănătoare

Raul Rusu, tânărul care-a făcut magie cu sâmburii de curmale. Cum arată „surogatul de cafea”, care este și lichid și solid::

Cine crede că la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj nu se face magie se înșeală! O demonstrează Raul Rusu, un tânăr...

Povestea lui Emil Sitaru, profesorul cu cea mai impresionantă colecție de seturi de șah din țară: „Șahul mi-a adus numai bucurii!”

Aproape 180 de șahuri, din peste 40 de țări, de pe 6 continente, aceasta este colecția impresionantă a profesorului Emil Sitaru, care colecționează seturi...

Nichita Rădeanu – pictorul moldovean de doar 19 ani, care „respiră” artă

Nichita Rădeanu este un tânăr din Republica Moldova, student în anul 1 la UAD - departamentul Sculptură. A studiat pictură în cadrul Liceului Academic...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

cele mai recente

Domnul Alexandru, fost asistent medical la Spitalul CFR: „Unde doctorii nu dau nicio șanșă, îți oferă Dumnezeu una…”

Pe domnul Alexandru l-am surprins într-o după amiază în centrul Clujului, privind cu melancolie în jur. Am aflat că este nostalgic după vremurile demult...

Preotul și lectorul universitar Bogdan Ivanov: După Învierea domnului Iisus Hristos, moartea nu trebuie să ne mai sperie

Pe părintele Bogdan Ivanov l-am găsit într-o dimineață, în biserica „Înălțarea domnului”, unde acesta slujește de 15 ani. Chiar dacă nu era nicio sărbătoare,...

Tanti Livia – bătrânica ce încearcă să supraviețuiască cu ajutorul „darurilor naturii”

Pe tanti Livia am întâlnit-o într-o dimineață ploioasă, pe străzile Clujului. La cei 61 de ani, încerca să îi convingă pe trecători să îi...

La povești cu domnul Teodor, despre Dumnezeu, bărbații de altădată și Epoca de Aur

Postul Paștelui are o însemnătate foarte mare pentru mulți dintre noi. Înseamnă mult și pentru domnul Teodor, pe care l-am surprins pe o bancă,...

Povestea Mariei, eleganta profesoară de română care stârnește admirație și la 81 de ani

Pe Maria (81 ani) am surprins-o astăzi, într-o zi însorită de marți, ieșind dintr-un magazin de pantofi. Frumos îmbrăcată și cochet asortată. Ne-a povestit...

Alin Pop, de trei decenii la Radio Cluj, dar și profesor foarte îndrăgit la Științe Politice

Alin Pop ne-a povestit despre începutul carierei sale de trei decenii la Radio Cluj, ascensiunea sa și cariera de profesor atât de îndrăgit, într-un...