La 15-20 de grade, o masă afară, sub soare, pare o idee excelentă! Oameni din Cluj ți-a pregătit o listă cu locații, în Cluj-Napoca, numai bune pentru luat masa afară.
La Iconic Garden, Iulius Park:
- Vagabundos Food Truck
Pentru pasionații de arome latino-americane, Vagabundos este alegerea evidentă când vine vorba de mâncatul afară. Meniul, inspirat din cultura street food americană, aduce în prim plan preparate bine-cunoscute printre gurmanzi precum Quesadillas sau Grilled Cheese, care reflectă intru totul sloganul lor “Illegally Tasty”.
Cel mai popular preparat de pe meniul lor este celebrul Cubano, un fel de signature-dish al Vagabundos, care reunește porcul, cheddarul și castraveții murați într-un sandwich perfect pentru o masă în aer liber.
Pentru vegetarienii care doresc să se bucure de bucătăria tex-mex, Vagabundos are două opțiuni: Grilled Cheese și Veggie Quesadilla.
PS: De curând, cei de la Vagabundos au reintrodus și produsul săptămânii așa că veți avea ocazia să încercați ceva nou de fiecare dată când îi vizitați!
- DacBarbar
DacBarbar este un food-truck unde veți putea găsi burgeri cu ingredient special…istoria.
Fast-food-ul are o tematică dacică, iar preparatele de pe meniu sunt denumite sugestiv, unele fiind reinventări mai tradiționale a unor produse cunoscute precum Pita Picurată, un fel de bruschetta sau goDac o reinterpretare a celebrului Cubano.
Dacă vreți să mâncați în aer liber, cu fler dacic, atunci Burger-ul Barbar, cel mai popular produs din meniu, este alegerea potrivită pentru voi.
- Trattoria da Florian
Iubitorii de mâncare italiană au și ei opțiuni, iar una dintre ele este Trattoria da Florian. Dacă adorați pastele la fel de mult ca noi, atunci preparatele lor vă vor încânta cu siguranță.
Pe lângă paste, meniul cuprinde și preparate din pește sau carne de vită. Printre preferatele publicului amintim Fritto Misto, dar și clasica Carbonara, care e cel mai bine savurată în aer liber, alături de un pahar de vin.
Vegetarienii se pot bucura și ei de aromele clasice italienești, Trattoria da Florian având două preparate care nu conțin produse de origine animală: Spaghetti și Gnocchi pomodoro.
- Dopamine
Ce poate fi mai frumos decât un burger ? Răspunsul e tot un burger, mâncat afară, sub soare, iar cu asta vă pot ajuta cei de la Dopamine, un food-truck care are pe meniul său o sumedenie de burgeri pentru toate gusturile.
Cel mai popular este Dopamine Burger-ul care conține, printre altele vită, cheddar, ceapă caramelizată și faimosul sos „dopamine”. Și vegetarienii pot să se bucure de burgeri, Pineapple Halloumi fiind varianta veggie pe care Dopamine o oferă.
La Zazen Food Garden:
- Crispyteria
Povestea Crispyteria a pornit într-o perioadă dificilă pentru industria HoReCa, în pandemie. Ideea acestui food truck a venit într-un mod surprinzător, odată cu numărul mare de cereri pentru preparatele de tip ,,Crispy’’ la cealaltă afacere a aceluiași proprietar: ,,Snitzel on Wheels”.
Acum în meniul Crispyteria veți găsi preparate pentru toți iubitorii de pui precum burgeri , aripioare sau snițele, dar și burgeri din vită sau porc. Vegetarienii au de asemenea o opțiune la Crispyteria, Cașcavalul Pane.
Cel mai popular preparat rămâne însă emblematicul Crispy pe care trebuie să îl încercați măcar o dată.
- Tom Cooks
Tom Cooks poate fi descris printr-o singură frază ,,American comfort food’’. Ideea meniului a venit odată cu vizita proprietarului în Statele Unite, unde a descoperit emblematicele preparate americane. Așadar a decis să aducă la Cluj o părticică de SUA prin sandwich-urile deja celebre peste ocean.
Meniul include Cheesesteakes, sandwich-uri cu carne de vită sau pui, dar și faimoșii hot-dogs, de mult asociați cu bucătăria din Statele Unite ale Americii. Vegetarienii au și ei o opțiune, sandwich-ul Veggie.
Cel mai popular preparat de pe meniu este Tom’s Cheesesteake, preparatul perfect care să te ducă cu gândul la un prânz autentic american.
- Pokka
Pentru pasionații de tex-mex Pokka are un restaurant de tip pop-up, în natură, la Zazen. În meniu puteți găsi preparate clasice precum Burittos, Nachos sau Quesadillas cu chilli con carne, pui sau porc, dar și multe opțiuni vegetariene.
Dacă sunteți amatori ai deserturilor trebuie să încercați și Churros, un desert mexican de pe meniul Pokka, presărat de zahăr și scorțișoară și servit cu un sos de ciocolată.
- The Wild Chef
Dacă iubești tot ce înseamnă experiența unui grătar cu prietenii, The Wild Chef este pentru tine. Meniul conține tot ce ai putea să îți dorești de la un bbq reușit: vită, coaste și steak.
Poți să te bucuri și tu de cel mai popular preparat al lor Pulled Pork la umbra copacilor din Food Garden Zazen, sau dacă ai puțin noroc poți degusta unul din preparatele lor speciale în weekend-uri.
- ASALT
Pentru mulți wrap-urile sunt o opțiune mai sănătoasă și comodă de a mânca în aer liber. Acestea sunt doar una din opțiunile pe care le puteți găsi la Asalt. Meniul este simplu, dar preparatele sunt realizate cu carne de la un producător local din Cluj și multe legume.
Cel mai popular preparat este Burger-ul Asalt, dar dacă decideți să îi vizitați vă veți putea bucura și de Cheese Nuggets și Crunchwrap-uri delicioase.
- KIBO by Personal Cook
Spre deosebire de food-truck-urile mai sus menționate, KIBO are o bucătarie completă, fixă, amplasată în incinta Zazen Food Garden. Meniul se schimbă în fiecare lună, iar noi recomandăm să îi vizitați în zilele de duminică pentru a nu rata preparatele speciale.
Pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat KIBO și de ce fel de gastronomie se ocupă, trebuie neaparat să îi treceți macar o dată pragul și să vă lăsați ghidați printr-o adevărată experiență, atent curatoriată, de la mâncare, la băutură până la ambianță.
Notă Foodtruck-urile sunt camionete mobile, așadar locația, disponibilitatea și orarele lor pot fi influențate de factori precum vreme sau alte evenimente. Pentru a fi mereu la curent cu orarele și disponibilitatea acestora verificați paginile de social media ale locațiilor.
Foto: Facebook