Pe părintele Bogdan Ivanov l-am găsit într-o dimineață, în biserica „Înălțarea domnului”, unde acesta slujește de 15 ani. Chiar dacă nu era nicio sărbătoare, câțiva enoriași s-au adunat pentru a fi prezenți la înălțătoarele rugăciuni pe care le săvârșește.
Am vrut să aflăm despre începuturile sale ca preot. Iar părintele Bogdan Ivaonv ne-a mărturisit că încă din adolescență a avut parte de semne și oamenii pe care Dumnezeu i-a trimis în viața lui. Astfel și-a dat seama că aceasta este chemarea sa.
„Un moment care m-a marcat a fost prima slujba de Înviere după Revoluția Română din 1989. Prima Înviere în libertate pe care oamenii au sărbătorit-o și ca o descătușare. Atunci am simțit atât de puternic harul Domnului…”, ne-a povestit părintele Bogdan Ivanov.
A urmat seminarul teologic, iar mai apoi Facultatea de Teologie. Au urmat toate celelalte trepte necesare.
„Prima dată am lucrat în Episcopie, am fost în administrația bisericească. Am avut onoarea să lucrez 8 ani ca și secretar al Mitropolitului Bartolomeu Anania. Un om deosebit, de la care învățai doar privindu-l…”, își amintește Bogdan Ivanov.
În prezent, Bogdan Ivanov este și lector al Facultății de Teologie. Încearcă să transmită tinerelor generații cultura vastă pe care o are, dar și experiențele extraordinare cu care s-a confruntat.
L-am rugat să transmită enoriașilor un gând referitor la sărbătoarea pe care am traversat-o. „Trebuie să primim aceste zile de sărbătoare cu multă bucurie și speranță. Cum spunea un mare teolog, Nichifor Crainic – Învierea Domnului, ne ajută pe noi creștinii să învățăm să murim mai ușor. Să nu ne mai fie frică de moarte, căci după Învierea domnului Hristos, moartea nu mai ne este în față, ci ne este în spate…”, consideră părintele Bogdan Ivanov.