Mobilitatea într-un oraș precum Cluj-Napoca este importantă, iar la dispoziție sunt puse atât alternative de vehicule private, cât și publice. ClujBike este un program care pune la dispoziție clujenilor și celor care s-au stabilit în oraș peste 500 de biciclete în 50 de stații.
Dacă ieși din casă și ai de ajuns undeva în câteva zeci de minute, traficul aglomerat din Cluj-Napoca nu prea ajută. În schimb, alternativa cea mai practică este folosirea vehiculelor de transport individual, cum ar fi trotinetele electrice (cum sunt cele de la Bolt) sau bicicleta. Nu ai una? Nu-i nimic. În tot Clujul sunt amenajate stații cu zeci de biciclete care pot fi folosite oricând, de oricine, după urmarea a câțiva pași simpli.
Prima oră în care folosești bicicleta este gratuită. Mai apoi se percepe o taxă, una cu mult mai mică față de prețurile pe o cursă cu ridesharing sau taxi. Să nu vorbim de avantajul de a face mișcare în timp ce te deplasezi spre destinație. Ca să fie și mai ușor, orașul e împânzit de piste de biciclete, mai exact sunt 52 de kilometri de piste.
Trei stații de la ClujBike sunt amenajate în Florești, patru în Apahida și restul, până la 50, în Cluj-Napoca.
Cum puteți obține un card pentru ClujBike?
Prima dată, accesaţi https://portal.clujbike.eu/. Apăsaţi butonul de „Înregistrare” și completați formularul de înscriere. Până aici e totul simplu. Ulterior, vă prezentați cu buletinul la cea mai apropiată primărie unde vi se va emite cardul, pe loc. În cazul în care sunteţi deja înregistrat in sistem, întrucat contractele au o valabilitate de patru ani, cardurile trebuie prelungite. Procedura este simplă și se realizează online accesând linkul: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/…..
Iar pentru că lucrurile utile sunt și simple, iată o listă de întrebări pe care le-ai putea avea, cu tot cu răspunsuri la ele. Așa, să fie digerabil orice contact cu sistemul de „împrumut” al bicicletelor. Întrebări și Răspunsuri.