Spitalul Regional de Urgență Cluj a ajuns din nou pe rampa publică și nu doar că e realizabil, dar are o locație, buget, planuri și promisiuni. Proiectul costă peste jumătate de miliard de euro și va avea o clădire mastodont.
Primăria Florești își asumă construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj pe teritoriul comunei sale. Proiectarea spitalului a fost finalizată, ulterior fiind anunțat că va fi construit și că primește în decursul acestor zile avizul de construcție.
Clădirea spitalului va fi impozantă, având șapte etaje din care două subterane. Are o capacitate de 849 de paturi, 81 de ATI și un heliport. Investiția în Spitalul Regional de Urgență-Cluj, se ridică la 540 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional. 305 milioane provin dintr-un împrumut al Băncii Europene de Investiții.
Noul spital va fi dotat cu o unitate de mari arși, cu 12 paturi, iar șase dintre ele cu propria sală de operație. 60 de paturi vor fi parte a Unității de Primiri Urgență și 22 de camere vor fi de imagistică, potrivit site-ului oficial al spitalului, spitalregioalcluj.ro.
Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a comunicat faptul că întreaga construcție va fi finalizată în patru ani de la semnarea contractului de execuție. Centura Metropolitană a Clujului, parte integrată în Autostradă, va trece în apropierea Spitalului Regional de Urgență Cluj, astfel cele trei obiective mari sunt unite într-un singur punct.
Foto: Spitalul Regional Cluj