-0.3 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
spot_img
AcasăSe întâmplă în ClujTeatru, poezie, muzică și fantezie, de luni până vineri, la Cluj. Top...

Teatru, poezie, muzică și fantezie, de luni până vineri, la Cluj. Top 8 evenimente faine de săptămâna asta

spot_img

Ultima săptămână din aprilie nu e ultima în clasament când vine vorba tine. Poate că nu ești obișnuit să te delectezi în afara weekend-ului, dar Oameni din Cluj îți propune să te bucuri de timpul tău oricând ai ocazia, căci am pregătit o listă cu 8 evenimente interesante care vor avea loc începând de astăzi, 24 aprilie, până vineri.

  • Teatru mitic: „Basme vechi și basne noi”, luni, ZIZ – Art and social area, 19:00

În regia lui Ionuț Caras, prin poveste și ritm, prin cuvânt și sunet, spectacolul de teatru de luni seara îți propune să te apropii de basme vechi românești mai puțin cunoscute, care vorbesc despre Facerea Lumii, credințe și legende întunecate din trecut.

„Ni se alătură, cu instrumentele sale fascinante, Bogdan Rakolcza, fondatorul grupului Cercul Întreg. Gabriel Dumitriu, creatorul Pupăza din Morții Tei, e autorul basnelor pe care le-am adăugat în scenariul nostru, reinterpretări născocite în stilu-i caracteristic.”, notează organizatorii.

Spectacolul este un proiect marca „Texte bune în locuri nebune”, realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Pentru bilete, click aici.

  • Dezvoltare personală: Târgul Masteratelor din UBB, marți, Cantina Hașdeu, 11:00 – 16:00

Nu e niciodată prea târziu să-ți extinzi orizonturile. Pentru că în fiecare zi a săptămânii ți se pregătește un eveniment de neratat, marți poți face o vizită târgului de masterate de la Cantina Hașdeu, iar dacă nu ai cum să ajungi, stai liniștit, e de luni până miercuri, în același interval orar.

În cadrul Târgului te vei întâlni cu reprezentanții a 17 facultăți din UBB, cărora le vei putea adresa toate întrebările pe care le ai în legătură cu programele de masterat de la facultatea lor.

Astfel, vei putea afla despre fiecare masterat informații specifice în legătură cu modalitatea și criteriile de admitere, perioada de înscriere, cuantumul taxei, limbile de predare, bursele oferite și multe altele.

De asemenea, dacă nu știi ce domeniu de activitate ți s-ar potrivi pe viitor, cei de la Centru de Carieră, Orientare Profesională și Alumni (CCOPA) vor desfășura un Workshop dedicat Orientării Studenților în Parcursul Academic, pe data de 25 aprilie, ora 18:00, la sediul CCOPA.

  • Dezvoltare personală: „Meditații pentru echilibru emoțional” cu Alexandra Gherman, marți, Centrul Budist, 18:00

Se pare că tematica zilei de marți e dezvoltarea personală, căci pe seară, Centrul Budist „White Mahakala” te invită la o sesiune de meditații ghitate de psihologul clinician și psihoterapeutul Alexandra Gherman, o activitate cu atât mai benefică dacă ai fost înainte la târgul masteratelor și ai nevoie să mai încetinești puțin ritmul.

„Scopul acestui workshop este de a pune la dispoziție învățăturile budiste într-o manieră psihologică, oferindu-ne ajutor pentru confruntarea propriilor dezechilibre emoționale din viața de zi cu zi.

Se bazează pe învățături și tehnici de meditație tradiționale budiste prezentate în maniera psihologiei cognitiv comportamentale și într-un limbaj accesibil tuturor. Experiența în meditație nu este necesară, ci doar curiozitatea de a afla cum funcționează mintea și de a explora noi modalități de gândire”, se arată în anunț.

Tematica atelierului de marțea aceasta e stima de sine scăzută, eveniment care încheie cele 4 întâlniri organizate în aprilie alături de Alexandra Gherman.

Dacă vrei să participi, trebuie să te înscrii completând formularul disponibil cu un click aici. Dacă ești membru al Centrului Budist, participarea te costă 30 de lei. Dacă ești non-membru, prețul e de 50 de lei.

Alexandra este psiholog clinician si psihoterapeut, abordarea ei ca practician fiind una holistică. Prefere să integreze diverse tehnici și metode care pot facilita procesul de transformare a persoanelor cu care lucrează. În procesul de cunoaștere de sine a observat că, printre instrumentele care s-au dovedit a fi utile, sunt practicile de mindfulness și diferite forme de mișcare și care ajută la conectarea cu propriul corp și mediul înconjurător.

Dacă ai nelămuriri în ceea ce privește evenimentul, trimite un mail la adresa infomahakala@gmail.com.

  • Poezie: Lucian Brad la Nepotu’ lui Thoreau, miercuri, Insomnia, 19:00

Insomnia Café & Bistro revine cu serile de poezie, puse în așteptare de sărbătorile pascale, de data aceasta alături de Lucian Brad la microfon. Acesta a publicat un volum la OMG Poetry, numit „Un om mai important decât oamenii” și va citi câteva creații proprii pentru iubitorii, dar și criticii de poezie.

Participanții vor putea împărtăși gândurile despre lectura parcursă în a doua jumătate a evenimentului, moderat de Paul mihai paraschiv și găzduit de János Szántai și Mihnea Bâlici. Comentariul din public care ajunge cel mai aproape de inima poetului va fi premiat cu o sticlă de vin.

Intrarea e liberă.

  • Concert Mihail, miercuri, Atelier, 21:00

Mihail aici te invită la un concert live în mijlocul săptămânii, ca să prinzi energie pentru ultimele zile înainte de weekend.

„Atelierul este pentru mine un loc special: în urma cu 10 ani a avut loc aici primul meu concert în Cluj, pe vremea când eram doar eu și o chitară. E o bucurie să cânt din nou în acest loc, de data asta alături de trupa mea frumoasă.

Vom cânta atât piese de pe noul album <<To Whom We Return>>, cât și unele melodii încă nelansate. Șiiiii, așa cum ați ghicit, vor fi și câteva piese mai vechi, dar nu aia!”, anunță artistul.

Pentru bilete, click aici.

Iar dacă vrei o audiție muzicală înainte de concert, poți parcurge noul album al lui Mihail cu un click aici.

  • Show de comedie în 3: Teo, Vio și Costel – „Undeva la Mijloc”, joi, Casa de Cultură a Studenților, 19:00

Ziua următoare, la aceeași oră, te poți delecta la un spectacol de stand up cu 3 dintre cei mai apreciați comedianți din România. Teo, Vio și Costel revin în formula mult așteptată pentru a aduce 2 ore de râs care să-ți ajungă pentru toată săptămâna.

Găsește-ți loc la „Undeva la Mijloc”. Pentru bilete, click aici.

  • Teatru interactiv: „Play date”, REACTOR de creație și experiment, joi, 19:00

Tot joi seara, la Reactor se va juca, timp de 1 oră și 10 minute, un alt fel de piesă. Pentru a participa, e necesar să ai un smartphone și o pereche de căști cu tine. Evenimentul se desfășoară în șosete. Asigură-te că porți o ținută lejeră.

„Ce ne face oameni?” este întrebarea de la care artista Csenge Schneider-Lőnhárt pornește o cercetare introspectivă și asumată, punând accentul asupra emoțiilor recunoscute ca fiind foarte puternice în viață.

Aceeași întrebare o întoarce publicului sub forma unei performance auditiv, într-un cadru non-formal, unde participanții sunt invitați la un play date, având ocazia să își imagineze propriile alternative la întrebarea în cauză, prin interacțiunea cu mediul prietenos creat de aceasta.

Pentru bilete, click aici.

Csenge Schneider-Lőnhárt s-a născut în anul 1998 în Budapesta. A studiat la liceul Janos Zsigmond până în 2016, apoi a intrat la Facultatea de Teatru din Cluj, secția actorie. A absolvit masteratul de actorie, UBB. În prezent, colaborează cu Casa Tranzit, unde este implicată în proiecte care includ interacțiunea și grija față de copii.

Performance-ul se integrează programului de rezidență Wild Card For A Head Start a Fabricii de Pensule, iar evenimentul face parte din proiectul „Fágáș. Perspective multiculturale – consolidarea antreprenoriatului cultural din Cluj-Napoca în context interetnic româno-maghiar”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

  • Dans extatic: „Flow Together” cu DJ Ix the Jaguar, vineri, Radio Cluj, 18:30

Vineri, vino așa cum ești și mișcă-te cum vrei tu, la un eveniment în Sala Radio, alături de Ix the Jaguar, un DJ și producător muzical din Olanda stabilit în România și devotat conceptului de Ecstatic Dance.

„Pentru mine, dansul extatic e mai degrabă o ceremonie, și nu un simplu dans. E despre expresie, emoție, eliberare, conectare, transformare și celebrare. Voi crea o călătorie de 2 ore în care să-ți dai voie să te deconectezi și să parcurgi emoțiile pe care le simți în acele momente”, notează acesta.

Având în vedere capacitatea sălii, numărul de participanți este limitat la 50 de persoane, astfel că gazdele încurajează înscrierea prin formular din timp și apreciază dacă anunțați în cazul în care nu mai poți participa pentru a oferi locul altcuiva.

„Începem cu exerciții simple de mișcare pentru a ne încălzi corpul și pentru a ne familiariza cu spațiul și cu celelalte persoane. Urmează două ore și jumate de dans ecstatic, pe parcursul cărora muzica este singurul nostru ghid, colajul de ritmuri și melodii fiind creat ca suport pentru experimentarea unei game largi de trăiri. Apoi, spre sfârșitul călătoriei, muzica de relaxare ne invită la conștientizarea și asimilarea experienței avute”, adaugă organizatorii.

Pentru înscriere, click aici.

Costurile sunt după cum urmează:

  • 120 lei/persoană
  • Studenți și elevi: 100 lei
  • Copii între 7 și 14 ani: 50 lei

Foto: europafm.ro

 

Articole asemănătoare

Yoga și „India secretă”, prin ochii Monicăi: a vrut să fie ghid turistic, dar a devenit ghid pentru oameni, în călătorii interioare

Monica Filip e o mamă din Cluj, care și-a schimbat viața la 180 de grade după ce a descoperit beneficiile yoga. Obișnuia să lucreze...

Roxana își deschide sufletul și grădina pentru cei care vor o experiență autentică în mijlocul naturii

Vă amintiți de Roxana, care a dat blocurile gri din Cluj pe un colț de rai rural? Ei bine, bistrițeanca își deschide sufletul și...

Din Burundi, în România: Aventura „clujeană” a Dianei

Diane Roman Inamahoro are 35 de ani, este mamă a 4 copii, este originară din Burundi iar acum 11 ani s-a mutat la Cluj....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

cele mai recente

Domnul Alexandru, fost asistent medical la Spitalul CFR: „Unde doctorii nu dau nicio șanșă, îți oferă Dumnezeu una…”

Pe domnul Alexandru l-am surprins într-o după amiază în centrul Clujului, privind cu melancolie în jur. Am aflat că este nostalgic după vremurile demult...

Preotul și lectorul universitar Bogdan Ivanov: După Învierea domnului Iisus Hristos, moartea nu trebuie să ne mai sperie

Pe părintele Bogdan Ivanov l-am găsit într-o dimineață, în biserica „Înălțarea domnului”, unde acesta slujește de 15 ani. Chiar dacă nu era nicio sărbătoare,...

Tanti Livia – bătrânica ce încearcă să supraviețuiască cu ajutorul „darurilor naturii”

Pe tanti Livia am întâlnit-o într-o dimineață ploioasă, pe străzile Clujului. La cei 61 de ani, încerca să îi convingă pe trecători să îi...

La povești cu domnul Teodor, despre Dumnezeu, bărbații de altădată și Epoca de Aur

Postul Paștelui are o însemnătate foarte mare pentru mulți dintre noi. Înseamnă mult și pentru domnul Teodor, pe care l-am surprins pe o bancă,...

Povestea Mariei, eleganta profesoară de română care stârnește admirație și la 81 de ani

Pe Maria (81 ani) am surprins-o astăzi, într-o zi însorită de marți, ieșind dintr-un magazin de pantofi. Frumos îmbrăcată și cochet asortată. Ne-a povestit...

Alin Pop, de trei decenii la Radio Cluj, dar și profesor foarte îndrăgit la Științe Politice

Alin Pop ne-a povestit despre începutul carierei sale de trei decenii la Radio Cluj, ascensiunea sa și cariera de profesor atât de îndrăgit, într-un...